Heike Meyers

Mag ik me voorstellen, ik ben Heike Meyers (1941) en woon sinds 1974 in Zuidhorn in de provincie Groningen. Ik heb na de HBS op het Dalton Lyceum in Den Haag, de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam gedaan. Met veel plezier heb ik 45 jaar gewerkt als oefentherapeute Mensendieck. Dit zowel in ziekenhuizen, revalidatie centra als in eigen praktijk. Momenteel geef ik nog Mensendieck lessen in groepsverband via ZOOM.

Reizen

Tijdens mijn reizen door de wereld maakte ik in Azië kennis met het Boeddhisme. Onder de indruk van de vriendelijkheid, de rust, de liefde maar ook de kracht die de Boeddhistische monniken uitstraalden begon ik te reizen in het spoor van het Boeddhisme; Tibet, Nepal, India, Ladakh, Mongolië, Bhutaan, Laos en Thailand. Mijn fototoestel werd mijn trouwe reisgezel die alles vastlegde wat ik in verwondering mocht waarnemen. Bekijk hier een beeldimpressie van mijn reizen.

Lu Jong

In 2000 maakte ik kennis met Tulku Lobsang en Lu Jong, Tibetaanse Medische Yoga. Deze prachtige bewegingsleer die voortkomt uit een oeroude heilige traditie vulde oorspronkelijk aan wat ik in mijn methode Mensendieck miste. Door de oefeningen zelf te doen begon ik geleidelijk te veranderen, ik werd vitaler, voelde me gezonder en vooral mentaal gelukkiger en sterker. Het heeft mijn leven in positieve zin veranderd.
Toen in mei 2010 de gelegenheid geboden werd om een opleiding voor Lu Jong te volgen heb ik geen moment geaarzeld. In december van datzelfde jaar, heb ik, na een intensieve teacher Lu Jong training bij Mariëtte de Kroon en Tulku Lobsang, in Duitsland/Stuttgart examen gedaan en mijn certificaat behaald.

“Dat wat ik nu geleerd heb, voel en dagelijks ervaar, wil ik graag doorgeven.”

drie