Yoga – Lu Jong

Lu Jong is een kostbare schat van de Tibetanen die eeuwenlang doorgegeven werd van meester naar leerling(en). Het is een bewegingsleer die beoefend werd door Tibetaanse monniken die hoog in de bergen verstoken van medische zorg zo hun lichaam en geest gezond hielden. Het is een serie oefeningen die je zowel fysiek als mentaal beïnvloeden. Het brengt fysieke gezondheid, verhoogde energie, meer geluk door training van de geest en legt verstorende gedachten stil. Je gaat je fitter voelen. Het verhoogt de innerlijke warmte die in direct verband staat met cellulaire en metabolische processen.

Glans van binnen uit

Lu Jong helpt onze negatieve emoties los te laten. Je creëert een emotionele balans. Het is een meditatie in beweging. De oefeningen worden gedaan vanuit een kracht die je al hebt en nog verder kunt ontwikkelen. De adem, waar bewust aandacht aan geschonken wordt is de brug tussen lichaam en geest.

Tulku Lobsang

Lu Jong werd door Tulku Lobsang Rinpoche, een hoogstaande Boeddhistische meester, geboren in Tibet, naar Europa gebracht. Hij heeft de oefeningen aangepast aan de Europese lichamelijke mogelijkheden. Door te veel zitten in een verkeerde houding en niet voldoende bewegen hebben de Westerlingen vaak rugklachten. Tulku Lobsang besefte dat Lu Jong een direct antwoord kan bieden op deze problemen. Je zult eerder de boodschappen en signalen van je lichaam en geest herkennen en het heling proces ondersteunen. Hij meent dat dit een noodzakelijke stap is voor de moderne mens om gezondheid en geluk te verbeteren.

tulkulobsang